Da Hong Pao (Velké šarlatové roucho)

 
Nová sklizeň 2017 Efekt lupa
 

Da Hong Pao, českým názvem Velké šarlatové roucho, patří mezi takzvané „skalní“ polozelené čaje poházející z pohoří Wu Yi v provincii Fuťien.  jsou velice slavné, avšak také drahé a obtížně dostupné (bývají často předmětem dražeb). Da Hong Pao, který je vyrobený z místních starobylých odrůd čajovníku, pěstovaných na strmých a obtížně dostupných svazích ve skalách, je velice slavný a zároveň obtížněji dostupný, což se odráží i na jeho ceně a skutečnosti, že bývá také předmětem dražeb.

od 51 Kč
Kategorie Oolong
Zvolte variantu
Kód produktu CO1DH-50 Balení: 50 gramů Vyprodáno 240 Kč
   
Kód produktu CO1DH-DV Balení: vzorek 10 gramů Vyprodáno 51 Kč
   
 

Da Hong Pao, českým názvem Velké šarlatové roucho, patří mezi takzvané „skalní“ polozelené čaje pocházející z pohoří Wu Yi v provincii Fujian.  jsou velice slavné, avšak také drahé a obtížně dostupné (bývají často předmětem dražeb). Da Hong Pao, který je vyrobený z místních starobylých odrůd čajovníku, pěstovaných na strmých a obtížně dostupných svazích ve skalách, je velice slavný a zároveň obtížněji dostupný, což se odráží i na jeho ceně a skutečnosti, že bývá také předmětem dražeb. Běžnější jsou variety, které vznikají z podobných čajovníků vypěstovaných řízkováním původních keřů a pěstovaných na jiných místech hor Wu Yi a v jejich blízkém okolí.

K čaji se váže legenda, podle které byla za doby vlády dynastie Tang požitím tohoto čaje uzdravena z těžké nemoci matka císaře. Vděk císaře za tento zázrak se dodnes promítá v názvu čaje „Velké šarlatové roucho“, protože nechal údajně keře rudým rouchem zakrýt.

Nepili jste ještě tento čaj a chtěli byste jej nejdříve ochutnat? Objednejte si pouze jeho vzorek nebo si sestavte vlastní degustační sadu různých čajů, které vás v našem e-shopu zaujaly! U produktu stačí vybrat variantu "vzorek 10 gramů".

Příprava čaje podle magazínu Čajové moře:

Gaiwan: objem 150 ml / 4 g čaje.

  1. nálev – proplach, 80 ºC,
  2. nálev – 90 ºC, 90 s
  3. nálev – 90 ºC, 30 s,
  4. nálev – 95 ºC, 90 s,
  5. nálev – 95 ºC, 130 s.

 

Konvička: objem 500 ml / 10 g čaje.

  1. nálev – proplach, 80 ºC,
  2. nálev – 90 ºC, 50 s,
  3. nálev – 90 ºC, 30 s,
  4. nálev – 100 ºC, 60 s.

 

Pro tento čaj doporučujeme také způsob přípravy Gong Fu Cha. O rituálu i způsobu jeho provedení se dočtete v našem článku.
Více informací o tomto čaji včetně fotografií z jeho degustace najdete v internetovém
magazínu icajove-more.cz.


Jak čaje balíme:

Čajové předplatné a jednorázové degustační sady – čaje pro tyto produkty jsou zabalené v papírových zip sáčcích.

Vlastní degustační sada a degustační vzorek – čaje pro tyto varianty jsou balené v plastových zip sáčcích.

50 a 100 gramové množství čaje – čaje pro tyto varianty balíme do papírových sáčků, které uzavíráme pomocí spony.

 

Původ: Wu Yi Shan, provincie Fujian, Čína
Čajová sorta: oolong
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.